Annemieke Hendriksen-Goudzwaard, Psychomotorisch Kindertherapeut

Ik ben Annemieke Hendriksen-Goudzwaard, geboren (1979) en getogen in Nunspeet, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Het onderwijs zit in mijn ‘genen’ en na de SPW volgt al snel de PABO. Dan kom ik binnen mijn gezin in aanraking met autisme en blijkt dat één van mijn kinderen het syndroom van Asperger heeft. Er volgen jaren van onderzoek, begeleiding en therapie, maar vooral veel training om zelf binnen ons gezin tools in handen te krijgen. Op het gebied van auti-communicatie volg ik diverse trainingen bij Autimaat (methodiek ‘Geef me de 5‘ van Colette de Bruin), waaronder de video-interactie analyse. Als blijkt dat we van ‘overleven’ weer naar gewoon ‘leven’  zijn gegaan en we weer genieten kunnen, is bij mij de passie zo sterk ontwikkeld om door te geven wat er aan mogelijkheden zijn op dit gebied, dat ik start met de opleiding PMKT. Dit mooie vak blijkt voor mij dé manier te zijn om kinderen en hun ouders te helpen weer te genieten van en met elkaar.
Met de opleiding PMKT, de ervaring op autisme-gebied, de weerbaarheids-training Rots en Water en de specialisatie in het inzetten van dieren (alpaca’s) binnen PMKT, heb ik een goede basis om vorm en inhoud te geven aan ‘De Nerflander’. 

Om mijn kennis te verbreden en te verdiepen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen. Daarnaast ben ik aangesloten bij een intervisiegroep en krijg ik supervisie. Ik ben via de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Kindertherapie en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen als registertherapeut in het SRVB-register ingeschreven.

Willeke van der Horst, GZ-psycholoog

Mijn naam is Willeke van der Horst en ik ben als GZ-psycholoog verbonden aan de Nerflander. Ik heb klinische- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Groningen en vanuit die studie ben ik gaan werken voor een grote instelling waar ik met name mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische beelden en/of gedragsproblematiek onderzoek, behandel en begeleid. Ik werk daar o.a. als crisisregisseur vaak onder hectische omstandigheden en op het scherpst van de snede. Dit werk heb ik altijd gecombineerd met het werken met kinderen/jongeren met uiteenlopende zorgvragen en hun omgeving. Het, in alle rust, naast een kind en zijn/haar omgeving te kunnen staan en samen werken om een stapje verder te komen geeft me veel voldoening. In de afgelopen jaren heb ik naast verschillende cursussen rondom behandeltechnieken ook de GZ-opleiding afgerond. Om mijn kennis te blijven verbreden en verdiepen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen. Op dit moment volg ik de opleiding tot seksuoloog en ik hoop komend jaar te starten met de opleiding tot EMDR practitioner. 

Binnen De Nerflander hoop ik mij, door middel van onderzoek of kortdurende behandeling (cognitieve gedragstherapie), een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van de kinderen en hun omgeving! 

Inge Molenwijk, Psychomotorisch Therapeut en Rots en Water trainster

Mijn naam is Inge Molenwijk. Ik ben geboren in Eefde maar door mijn opleiding voor Leraar lichamelijke opvoeding op Windesheim in Zwolle ben ik in Zwolle terecht gekomen. Op dit moment woon ik nog steeds met veel plezier in Zwolle samen met mijn man en 2 dochters.

Na een tijd werkzaam geweest te zijn als vakleerkracht gym merkte ik dat ik op zoek was naar meer diepgang. Ik wilde echt iets kunnen betekenen voor de kinderen en ze kunnen helpen in hun ontwikkeling. Vandaar dat ik in 2009 de deeltijd opleiding psychomotorische therapie ben gaan volgen op het Windesheim in Zwolle en in 2012 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut.
Ik ben actief in het volgen van cursussen en blijf mijzelf continu bijscholen en ontwikkelen. Zo ben ik onder andere gecertificeerd rots en water trainster. Op dit moment volg ik de cursus brain blocks en in september ga ik beginnen met de opleiding sensorische informatie verwerking. Deze cursussen zijn onder andere gericht op het omgaan met prikkels en het handvatten geven en helpen van kinderen die vaak een vol hoofd hebben. Op dit moment ben ik werkzaam als docent lichamelijke opvoeding en psychomotorisch therapeut op de Enkschool in Zwolle. Binnen de Enkschool behandel ik kinderen in de leeftijd van 4-15 jaar individueel als psychomotorisch therapeut, maar verzorg ik ook rots en water trainingen en stertrainingen in groepsverband. Ik doe dit al jaren met heel veel plezier.

Het afgelopen jaar heb ik naast mijn werkzaamheden bij de Enkschool een zwangerschap vervanging gedaan bij een praktijk voor jeugd en gezin in Apeldoorn waar ik als psychomotorisch therapeut werkzaam was. Deze vervanging zit er weer op. Daarvoor in de plaats ben ik nu werkzaam als psychomotorisch therapeut bij praktijk De Nerflander.

Mijn passie is het werken met kinderen. Kinderen weer in hun eigen kracht zetten en trots maken op wie ze zijn.

In de zaal werk ik spelenderwijs aan het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en emotieregulatie. Het doen staat voorop. In het bewegen en spelen het kind zelf laten ervaren, leren voelen en ontdekken. In een veilige setting oefenen en experimenteren met ander gedrag. Ik hoop dit bij de  kinderen die ik behandel bij praktijk De Nerflander in te kunnen zetten en te bereiken.

Grevensweg 15b, 8085 PZ Doornspijk / Telefoon +31 (0)6 13 40 90 31 / info@denerflander.nl  

Download hier onze digitale folder.

© 2013 nietiedereenkenteva.com