Annemieke Hendriksen-Goudzwaard, Psychomotorisch Kindertherapeut

Ik ben Annemieke Hendriksen-Goudzwaard, geboren (1979) en getogen in Nunspeet, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Het onderwijs zit in mijn ‘genen’ en na de SPW volgt al snel de PABO. Dan kom ik binnen mijn gezin in aanraking met autisme en blijkt dat één van mijn kinderen het syndroom van Asperger heeft. Er volgen jaren van onderzoek, begeleiding en therapie, maar vooral veel training om zelf binnen ons gezin tools in handen te krijgen. Op het gebied van auti-communicatie volg ik diverse trainingen bij Autimaat (methodiek ‘Geef me de 5‘ van Colette de Bruin), waaronder de video-interactie analyse. Als blijkt dat we van ‘overleven’ weer naar gewoon ‘leven’  zijn gegaan en we weer genieten kunnen, is bij mij de passie zo sterk ontwikkeld om door te geven wat er aan mogelijkheden zijn op dit gebied, dat ik start met de opleiding PMKT. Dit mooie vak blijkt voor mij dé manier te zijn om kinderen en hun ouders te helpen weer te genieten van en met elkaar.
Met de opleiding PMKT, de ervaring op autisme-gebied, de weerbaarheids-training Rots en Water en de specialisatie in het inzetten van dieren (alpaca’s) binnen PMKT, heb ik een goede basis om vorm en inhoud te geven aan ‘De Nerflander’. 

Om mijn kennis te verbreden en te verdiepen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen. Daarnaast ben ik aangesloten bij een intervisiegroep en krijg ik supervisie. Ik ben via de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Kindertherapie en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen als registertherapeut in het SRVB-register ingeschreven.

Willeke-van-der-Horst.png

Willeke van der Horst, GZ-psycholoog

Mijn naam is Willeke van der Horst en ik ben als GZ-psycholoog verbonden aan de Nerflander. Ik heb klinische- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Groningen en vanuit die studie ben ik gaan werken voor een grote instelling waar ik met name mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische beelden en/of gedragsproblematiek onderzoek, behandel en begeleid. Ik werk daar o.a. als crisisregisseur vaak onder hectische omstandigheden en op het scherpst van de snede. Dit werk heb ik altijd gecombineerd met het werken met kinderen/jongeren met uiteenlopende zorgvragen en hun omgeving. Het, in alle rust, naast een kind en zijn/haar omgeving te kunnen staan en samen werken om een stapje verder te komen geeft me veel voldoening. In de afgelopen jaren heb ik naast verschillende cursussen rondom behandeltechnieken ook de GZ-opleiding afgerond. Om mijn kennis te blijven verbreden en verdiepen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen. Naast GZ-psycholoog ben ik ook seksuoloog en momenteel ben ik bezig met het opleidingstraject tot EMDR-practitioner. 

In de loop van 2019 is een mooie samenwerking met De Nerflander ontstaan. Binnen De Nerflander hoop ik, door middel van psychodiagnostisch onderzoek of kortdurende behandeling (met als basis cognitieve gedragstherapie), een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van de kinderen en hun omgeving! 

Wilt u of wil jij meer weten over wat ik binnen De Nerflander doe? Kijk dan op de pagina 'Diagnostiek en behandeling'.