De duur van een therapeutisch traject is sterk afhankelijk van de hulpvraag van het kind. De onderzoeksfase, bestaande uit anamnese, psychomotorisch onderzoek, behandelplan en rapportage (gemiddeld 6 uur) wordt apart gefactureerd, daarna ontvangt u maandelijks een factuur.

Psychomotorische kindertherapie wordt gedeeltelijk vergoed door verschillende zorgverzekeraars in het aanvullende verzekeringspakket voor alternatieve geneeswijze. Klik hier voor meer informatie en raadpleeg

uw polis om te kijken wat voor u van toepassing is.

 

De individuele begeleiding kan bekostigd worden vanuit een PGB. In dat geval is een diagnose een vereiste. Door verscherpte regels aangaande vergoedingen vanuit een PGB is dit tegenwoordig wel moeilijker.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid de therapie als Zorg in Natura (ZIN) te ontvangen. De Nerflander is hiervoor gecontracteerd via het CJG / Regio Noord Veluwe. Met ingang van 2018 zijn wij opnieuw gecontracteerd voor basis GGZ zorg via de Inkoopsamenwerking Noord Veluwe voor de gemeentes Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Harderwijk, Zeewolde, Ermelo en Putten. Heeft u hulp nodig bij het indienen van een zorgvraag bij het CJG? Binnen de Gemeente Nunspeet kunt u gebruikmaken van onafhankelijke cliëntondersteuning.

 

​De Nerflander is via het NIBIG aangesloten bij de geschilleninstantie Quasir/Stichting Zorggeschil en beschikt over een klachtenregeling en een klachtenfunctionaris. U kunt hier het klachtenreglement downloaden.

Informatie over onze wachttijden vindt u hier.

 

Aan bovenstaande teksten kunnen geen rechten worden ontleend.

Grevensweg 15b, 8085 PZ Doornspijk / Telefoon +31 (0)6 13 40 90 31 / info@denerflander.nl  

Download hier onze digitale folder.

© 2013 nietiedereenkenteva.com