top of page
De Nerflander emotiemeter

DE PRAKTIJK

De naam ‘De Nerflander’ komt uit het boek `Niemand is zoals jij´ van Max Lucado*. Hierin worden de Nerflanders beschreven, een houten volkje dat elkaar beplakt met stickers. Ze geven elkaar een gouden ster als ze iets goeds hebben gedaan of zomaar, omdat ze al zoveel sterren hebben. Maar wanneer een Nerflander nergens in uitblinkt, krijgt hij of zij een grijze stip.

Eli de houtsnijder die de Nerflanders maakt, geeft niets om deze stickers. Eli maakt de Nerflanders zoals hij dat wil en dat is goed. Het is niet belangrijk wat anderen daarvan vinden. Wanneer de Nerflanders vertrouwen op Eli, blijven de stickers niet meer plakken en vallen op de grond. Het hout waarvan ze gemaakt zijn, glimt en glanst. Ze zijn mooi en mogen er zijn zoals ze zijn.

’De Nerflander’ is tevens de naam van deze psychomotorische (kinder)praktijk en we werken vanuit de hierboven beschreven gedachte. Ieder kind is waardevol en soms heeft een kind een gebruiksaanwijzing nodig. Als psychomotorisch (kinder)therapeut ‘leveren’ we deze gebruiksaanwijzing en helpen zo mee dat een kind weer beter in zijn vel gaat zitten.

* Lucado, M.; Niemand is zoals jij; Uitgeverij Ark Boeken; Amsterdam; 2006; 5e druk

De Nerflander multisport pannaveld
De Nerflander sandplay
De Nerflander_praktijk
bottom of page