top of page
De Nerflander_Annemieke2.jpg

MEDEWERKERS

Annemieke Hendriksen-Goudzwaard, Psychomotorisch Kindertherapeut
Ik ben Annemieke Hendriksen-Goudzwaard, geboren (1979) en getogen in Nunspeet, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Het onderwijs zit in mijn ‘genen’ en na de SPW volgt al snel de PABO. Dan kom ik binnen mijn gezin in aanraking met autisme en blijkt dat één van mijn kinderen het syndroom van Asperger heeft. Er volgen jaren van onderzoek, begeleiding en therapie, maar vooral veel training om zelf binnen ons gezin tools in handen te krijgen. Op het gebied van auti-communicatie volg ik diverse trainingen bij Autimaat (methodiek ‘Geef me de 5‘ van Colette de Bruin), waaronder de video-interactie analyse. Als blijkt dat we van ‘overleven’ weer naar gewoon ‘leven’  zijn gegaan en we weer genieten kunnen, is bij mij de passie zo sterk ontwikkeld om door te geven wat er aan mogelijkheden zijn op dit gebied, dat ik start met de opleiding PMKT. Dit mooie vak blijkt voor mij dé manier te zijn om kinderen en hun ouders te helpen weer te genieten van en met elkaar.
Met de opleiding PMKT, de ervaring op autisme-gebied, de weerbaarheids-training Rots en Water en de specialisatie in het inzetten van dieren (alpaca’s) binnen PMKT, heb ik een goede basis om vorm en inhoud te geven aan ‘De Nerflander’. 

Om mijn kennis te verbreden en te verdiepen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen. Daarnaast ben ik aangesloten bij een intervisiegroep en krijg ik supervisie. Ik ben via de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Kindertherapie en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen als registertherapeut in het SRVB-register ingeschreven.

De Nerflander_praktijk
De Nerflander alpaca Wout
De Nerflander bloemenpluktuin
bottom of page